Luk

Menu

Søhestens historie                                     


Hjallerup svømmeklub blev stiftet i 1977, samme år som svømmehallen blev bygget. Svømmehallen blev blandt andet til ved hjælp af overskuddet fra Hjallerup Marked. Svømmeklubben fik navnet "Søhesten". Dette navn blev fundet ved at der blev udskrevet en konkurrence, hvor man kunne vinde et års gratis medlemskab for at finde på det bedste navn. Lidt over halvdelen af de svar man fik tilbage var "Søhesten" så der blev trukket lod om præmien, som gik til Inger Odgaard.

Svømmeklubben kom godt fra start og allerede efter få måneder var der dannet en konkurrence afdeling. Året efter fulgte så dannelsen af forskellige afdelinger såsom vandpolo, pensionist svømning og dykning. Medlemstallet stabiliserede sig på ca. 1100.

Der blev også fra starten skabt kontakt til en venskabsklub i Hannover, "Union 06", så det blev til en del ture til Tyskland for konkurrence holdet, samt en del besøg derfra. Venskabet ophørte i 1994
 

Svømmeklubben har igennem årene både haft op- og ned-ture, dog har klubben altid overlevet takket være en stor indsats af de forskellige bestyrelser og trænere der har været her i klubben.
På konkurrence plan er det da også blevet til diverse mesterskaber, både på landsplan og lokalt.

I 1997 skete der så noget nyt, svømmeklubben blev delt i to, således at der også blev en senior afdeling. "Søhesten Senior" kom til at bestå af allerede eksisterende hold som bare fik et S foran holdnummeret. "Søhesten Senior" blev og er en succes, hvilket også har betydet, at endnu flere hold er kommet til denne afdeling af svømmeklubben. Det ophørte  i 2004 og nu hedder klubben Søhesten igen.

Medlemstallet har også været svingende gennem årene men ligger nu stabilt på omkring 320 medlemmer.